Toate mașinile Peugeot au trecut cu brio noile teste de poluare WLTP

aug. 30, 2018 | Știri

Toate mașiile comercializate în Uniunea Europeană de la 1 septembrie trebuie să fie conforme standardelor de poluare după  noua metodă de testare WLTP, metodă care imită comportamentul în trafic real al unei mașini. Datorită tehnologiilor PureTech și BlueHDi disponibile pe motoarele lansate după septembrie 2017, toate mașinile de pasageri Peugeot întrunesc condițiile legale în privința emisiilor de NOx, CO și particule.

Peugeot a fost mai mereu înaintea timpurilor în privința tehnologiilor de reducere a emisiilor, în 2013 introducând selectorul catalitic SCR pe motoarele BlueHDi și filtrul de particole GPF pe motoarele cu injecție directă de benzină PureTech.

Noul protocol WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) este obligatoriu pentru mașinile de pasageri comercializate în Uniunea Europeană începând cu 1 septembrie 2018. Metoda a fost creată pentru a vedea care sunt emisiile în condiții de trafic real.

Peugeot va continua să lucreze și cu două ONG-uri, Transport & Environnement și France Nature Environnement, care vor măsura consumul și emisiile de noxe în trafic real.