PEUGEOT dezvăluie noul i-Cockpit® panoramic în avanpremiera SUV-ului electric 3008

iun. 6, 2023 | Peugeot 3008, Tehnologie

Brandul francez, PEUGEOT, pregătește lansarea noului său model, PEUGEOT 3008, care va fi un SUV electric fastback. În preambulul acestei lansări, marcând un pas major spre electrificarea completă a liniei de produse, compania a dezvăluit detaliile revoluționarului său i-Cockpit® panoramic.

Ecranul de bord curbat de 21 de inch și noua versiune a volanului compact sunt principalele elemente ale acestui i-Cockpit® panoramic care evidențiază transformarea ambițioasă a modelului 3008. Sistemul i-Cockpit® a evoluat semnificativ de la lansarea sa în urmă cu un deceniu, ajungând la un nivel complet nou de tehnologie și design cu această generație.

Noul design, orientat către confortul șoferului, combină estetica cu funcționalitatea. Bordul dispune de o serie de comenzi tactil personalizabile, numite i-Toggles, care permit accesul rapid la funcțiile preferate ale utilizatorului, cum ar fi apelarea unui contact preferat, inițierea navigării către o destinație frecvent utilizată sau reglarea temperaturii ideale pentru aerul condiționat.

Echipa PEUGEOT și-a propus să reinventeze elementele fundamentale ale designului auto, cu scopul de a oferi șoferilor și pasagerilor o experiență sporită de plăcere, siguranță, confort și bunăstare. Cu aproape 10 milioane de unități vândute în peste 10 ani, generațiile anterioare de PEUGEOT i-Cockpit® au inclus cele mai recente tehnologii disponibile. Acum, noul PEUGEOT panoramic i-Cockpit® urmează să transforme experiența la volan cu ajutorul tehnologiei sale avansate.

Volanul compact, un element emblematic al conceptului i-Cockpit®, a fost de asemenea revizuit și modernizat. Comenzile de pe volan sunt acum „tactile clicking”, detectând automat degetele șoferului, dar fiind activate numai atunci când sunt apăsate, pentru a evita acțiuni nedorite.

Iluminatul de ambient, care se întinde pe întreaga lățime a bordului și a panourilor ușilor, îmbunătățește experiența estetică și tehnologică în interiorul cabinei. Clienții vor putea personaliza această iluminare în opt culori diferite.

Dezvăluirea noului PEUGEOT 3008, primul model echipat cu noul i-Cockpit® panoramic, este programată pentru septembrie.