Echipa Peugeot TotalEnergies se clasează pe locurile 8 și 12 la Centenarul Le Mans

iun. 12, 2023 | Motorsport

Echipa Peugeot TotalEnergies se clasează pe locurile 8 și 12 după o cursă plină de acțiune pe care a condus-o cu #94 până în primele ore ale nopții. Peste 300.000 de fani au venit în weekend pentru a sărbători acest Centenar.

După o săptămână dificilă, în care echipa a trebuit să se confrunte cu mai multe incidente, echipa Peugeot TotalEnergies a avut o cursă plină de surprize. A fost un eveniment plin de acțiune, cu multe accidente pe pistă și multe mașini au trebuit să se retragă din cursă. Condițiile meteo schimbătoare, cu secțiuni umede și uscate, au complicat lucrurile pentru șoferi. Cursa a fost neutralizată de trei ori cu mașini de siguranță.

Paul Di Resta, la volanul Peugeot 9X8 #93 și Nico Müller în #94 au luat startul dat de Lebron James, legenda NBA în viață. Cele două Peugeot 9X8 erau în ritm și în contact cu ceilalți concurenți, gestionând procedurile de siguranță. #93 a ieșit de pe pistă la sfârșitul după-amiezii de sâmbătă și a coborât în clasament după 6 ore.

În orele următoare, o strategie îndrăzneață și calitățile dinamice ale 9X8 și ale piloților săi a permis Peugeot 9X8 #94 condus de Loïc Duval să preia conducerea celor 24 de ore de la Le Mans timp de mai mult de 4 ore datorită lui Nico Müller și Gustavo Menezes. Din păcate, după 11 ore, Gustavo Menezes a lovit barierele la prima șicană din Hunaudières. Mașina a fost reparată și revenit pe pistă în doar la 20 de minute. Între timp, #93, condus de Jean-Eric Vergne, Mikkel Jensen și Paul Di Resta, a rulat constant și și-a făcut drum prin clasament, ajungând pe locul 6 la jumătatea cursei.

Pentru restul nopții și primele ore ale dimineții nu au fost incidente majore pentru cele două PEUGEOT care și-au menținut ritmul datorită concentrării piloților și echipei. Această consistență va duce #93 până pe locul 5 și #94 pe poziția 10 după 18 ore de cursă.

Cu 2h30 înainte de final, ambele mașini au fost forțate să se întoarcă în garaj din cauza unei probleme hidraulice iar în ultima oră de cursă Peugeot #94 a trebuit să intre la boxe pentru o intervenție la motor.

Peugeot 9X8 va reveni pe pistă în câteva săptămâni, la Monza, pentru a 5-a etapă a FIA WEC. Această etapă va fi urmată de cea de la Fuji și finala din Bahrain.