e-Legend concept car: Peugeot 504 coupe reinventat

sept. 22, 2018 | Concept Cars

Peugeot nu are obiceiul de a desena mașinile în stilul retro, dar când o face o face cu clasă. Peugeot e-Legend este un concept car cu design retro, full-electric cu încărcare wireless și autonom, inspirația fiind iconicul Peugeot 504 Coupe.

În 1969, coupe-ul Peugeot 504 era considerat unul dintre cele mai elegante coupe-uri ale vremii. Designul lui e-Legend păstrează liniile coupe-ului clasic, dar fiecare lement a fost modernizat. Unele elemente nu pot intra în producția de serie, de exemplu stâlpul A este păstrat subțire ca la mașina clasică dar nu îndeplinește condițiile de siguranță cerute astăzi. Prototipul are o lungime de 4650 mm, o lățime de 1930 mm, o înălțime de 1370 mm, un ampatament de 2690 mm și vine încălțat cu pneuri Michelin pe jante de 19 inch. Un ecran exterior indică nivelul de încărcare al bateriei și avertizează pietonii în cazul în care este condus în mod autonom.

La interior, Peugeot a optat pentru o tapițerie din catifea care contrastează frumos cu instrumentele digitale. La interior sunt nu mai puțin de 16 ecrane, cel mai mare dintre ele are 49 inch, ocupă toată lățimea mașinii în partea de jos a bordului și este vizibil în totalitate doar atunci mașina funcționează autonom, caz în care volanul se rabatează și intră în bordul mașinii. Ecrane sunt integrate și în portiere și parasolare. Peugeot a integrat și un asistent digital cu funcții vocale care știe 17 limbi.

Peugeot e-Legend este propulsat de un motor electric de 340 kW (462 CP) și cuplu de 800 Nm, accelerația 0-100 km/h se întâmplă în mai puțin de 4 secunde, iar viteza maximă este de 220 km/h. Acumulatorii au o capacitatea de 100 kWh și oferă o autonomie de 600 de kilometri conform standardului WLTP. Peugeot e-Legend are două moduri autonome de rulare: Soft, pentru confortul pasagerilor, și Sharp, pentru o deplasare rapidă cu accente sportive. În modul manual de rulare, e-Legend are de asemenea două moduri de rulare: Legend, pentru un condus în stilul elegant al coupe-ului 504 original, și Boost, pentru un șofat dinamic.

no images were found