Zgomot la franare cand masina nu este in viteza

Acasă Forumuri Probleme, solutii si date tehnice Zgomot la franare cand masina nu este in viteza

 • Acest subiect este gol.
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #85222
  andrei
  Vizitator

  Am (sau am avut) si eu o problema aseara cu masinuta: Cand puneam frana, se auzeau niste zgomote ritmice, poc-poc-poc-poc…

  CONTEXT: masina 206 1.6 HDI, 20.800 km. Frane pe disc, si fata si spate.

  Week-end-ul trecut am revenit dupa un drum de ~ 600 km in Bucuresti, fusesem la Baia Mare. Acolo am facut revizie tip C, si s-au uitat si la masina, placutele de frana sunt aproape noi. Am parcat masina duminica seara si n-am mai miscat-o din parcare pana ieri seara.

  DESCRIERE: aseara cand am plecat, am lasat motorul sa mearga cam 1 minut, 1 minut si ceva. Cand am pornit, dupa primii 20 de m am pus o frana mica, se auzea parca ceva tang-tang-tang. Am portit mai departe, eram inca printre blocuri, nu iesisem la strada principala. Am testat, iar se auzea. Ce am constatat: Se auzea doar cand masina nu era in viteza, sau cand era ambreiajul calcat de tot. Dupa ce am mers cam 10 minute, nu s-a mai auzit. Drumul facut aseara, per total, a fost de ~ 5-6 km. Mentionez ca am ceva noroi strans pe roti, si sunt inca rotile de iarna. Dar nu cred ca era de la noroi, pt. ca daca ar fi fost de la noroi, s-ar fi auzit tot timpul, nu doar cand era ambreiajul calcat sau cand nu era in viteza. Cel mai tare asa se auzea, cand ajungeam la stop, si pe ultimii 10-12 metri scoteam schimbatorul la punctul mort si franam incet in spatele celui oprit la semafor.

  Cum ziceam, pe ultimii 2-3 km nu s-a mai auzit.

  Ce ar putea fi ?
  Week-end-ul viitor o sa schimb cauciucurile, le pun pe cele de vara. Pot verifica singur cate ceva cu aceasta ocazie ?

  Multumesc !

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.