Generalitati instalatie climatizare

Acasă Forumuri Probleme, solutii si date tehnice Generalitati instalatie climatizare

 • Acest subiect este gol.
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #84923
  turbojack
  Vizitator

  A/C este practic sistemul manual prin care compresorul climei porneste si raceste vaporizatorul,de la care prin intermediul ventilatorului este impins aer rece in habitaclu.Singura modalitate de a regla racirea este prin turatia ventilatorului si butonul de incalzire.
  Climatronicul face aceste reglaje in regim automat pe baza senzorilor dispusi in habitaclu,adica regleaza in mod automat atit caloriferul de cald si cel de rece prin supapele climatizorului.
  Cind este foarte cald in masina (dupa ce sta in soare de ex.) este normal sa porneasca foarte puternic pe rece ,deorece senzorul asa comanda unitatea electronica de reglaj temperatura.
  Problema este ca la inceput,aerul nu este incalzit uniform in habitaclu,de aceea senzorii de temperatura sint putin innebuniti si dau comenzi scurte racirii.
  Singura solutie in astfel de cazuri ,este trecerea pe manual ,iar dupa ce se raceste suficient se cupleaza „AUTO”.Am intilnit aceeasi problema atit pe E-classe cit si pe A8,deci nu este o problema doar la „pug”.
  Ca o paranteza,cuplajul electromagnetic al compresorului climei ( fulia motrice )se defecteaza mult mai des in cazul instalatiilor cu control electronic (climatronic) ,datorita ciclurilor pornit-oprit repetate.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.