Peugeot va lansa un simulator de consum real online

iul. 7, 2016 | Știri

Peugeot, Citroen și DS vor lansa un simulator online care le va spune șoferilor pentru ce distanță le ajunge combustibilul, ținând cont de stilul de condus al fiecăruia. Simulatorul este parte a strategiei grupului PSA de transparență în ce privește consumul real al mașinilor grupului.

Anterior PSA Group a publicat consumurile reale ale mai multor mașini, fiind primii producători auto ce dau dovadă de transparență, iar rezultatele arată cât de eronate sunt testele oficiale. Bureau Veritas, o companie de testare independentă și internațională cu o reputație respectabilă, a confirmat corectitudinea testelor realizate în trafic real și a rezultatelor obținute. Pentru a înlătura orice bănuială, PSA Group a colectat date de la clienți care au fost de acord să participe la program, rezultatele obținute pe mașinile acestora fiind foarte apropiate de rezultatele obținute în teste.

PSA a declarat că va continua testările și va face publice rezultatele iar din 2017 va începe testele de măsurare a emisiilor de oxizi de nitrogen (NOx).